Primula logotyp

Jobba hos oss

Välkommen att söka jobb hos oss!

Hör av dig genom att skicka ett mail till oss! Skriv och berätta lite om dig själv, dina utbildningar och erfarenheter. Vårt behov av att anställa ny personal kan variera, men det är alltid bra för oss att känna till att du är intresserad den dagen vi behöver anställa fler.

Sommarjobb hos oss

Just nu söker vi fler medarbetare till sommaren. Hos oss finns ett bra erbjudande om sommarbonus till alla som jobbar.

 • Om du är mest intresserad av att arbeta i Slite och på norra Gotland skickar du mailet till slite@primula.nu
 • Är du mest intresserad av att arbeta i Visby med omnejd skickar du mailet till visby@primula.nu

Kort om att jobba hos oss på Primula

Att jobba hos oss innebär att du får:

 • ingå i ett härligt team där vi ställer upp för varandra och bryr oss om varandra och våra kunder.
 • varierande arbetsuppgifter och där ingen dag är sig lik.
 • möta våra kunder i deras hem och ta del av deras liv och historia.
 • bidra med Din arbetsglädje och yrkesstolthet.
 • arbeta självständigt, men får stöd när du behöver.
 • ta del av vårt friskvårdsbidrag oavsett anställningsform.
 • ett fritt arbete med stort ansvar.

Krav på dig som söker jobbet:

 • bör ha usk-utbildning eller liknande. Gärna erfarenhet från arbete inom hemtjänst eller liknande. Stor vikt läggs vid din lämplighet för arbetet.
 • bör ha B-körkort, men vissa kunder bor så att du kan ta dig runt på till dem på cykel.
 • måste behärska det svenska språket väl både i tal och skrift.
 • ska samarbeta väl med dina kollegor, men klara att jobba självständigt.
 • behöver vara flexibel och lösningsfokuserad.

Rekrytering pågår kontinuerligt

 • Urval sker löpande.
 • Stor vikt läggs vid din lämplighet för arbetet.
 • Utdrag från belastningsregistret är ett krav.
 • Referenser från en tidigare arbetsgivare eller chef ska uppges.

Hur är det att arbeta på Primula?

Primula är ett privat hemtjänstföretag som jobbar på uppdrag av Region Gotland, vilket alla hemtjänstföretag måste göra enligt LOV, Lagen Om Valfrihet.

Arbetstider

När du jobbar hos oss behöver du aldrig vara orolig för delade turer eller dubbelpass. Nästan alla medarbetare har individuella scheman utifrån egna önskemål och förutsättningar, beroende på hur det ser ut i livet just nu.

Friskvård och arbetskläder

Alla anställda, oavsett om du är tillsvidareanställd eller sk timmis, får ta del av en friskvårdspeng vid egna initiativ till friskvård. Alla får även ett bidrag till arbetskläder och skor.

Yrkesstolthet och arbetsglädje

Hos oss jobbar vi hela tiden för en god arbetsmiljö, en upplevd yrkesstolthet och arbetsglädje. Det är viktigt att få ha kul på jobbet, känna att man utvecklas och att det finns trevliga saker att se fram emot.

Ha roligt tillsammans

Vi anordnar en del egna trivselkvällar tillsammans. Vi har planeringsdagar, ibland med övernattning, vi har provat på zumba tillsammans, vi har haft en tredagars utbildning inom området demens och vi har arrangerat lyft- och förflyttningsutbildning med en Durewallsinstruktör.

När våra kunder fyller år uppmärksammar vi det med att ge en blomma. Före corona, arrangerade vi både sommarfester och julfester för våra kunder och dessa var mycket uppskattade.

Bra betyg från våra kunder

En god bekräftelse om att vi gör ett gott jobb får vi bekräftelse om när vi tar del av den årliga undersökningen som Socialstyrelsen genomför i hela Sverige för att få reda på ”Vad äldre tycker om sin hemtjänst”. En del av resultaten redovisas på regionens sida där man väljer utförare av sin hemtjänst här på Gotland. Gå gärna in och titta på dessa.

Här hjälps vi åt!

På Primula bryr vi oss om varandra och tänker på att hjälpa varandra om det skulle behövas. Alla har en egen jobbtelefon med sig så att vi kan ringa varandra om olika frågor som uppstår och man känner att man vill rådgöra med någon. Det kan vara samtal till kollega, anhörig, sjuksköterska eller chef för att rådgöra hur uppkomna situationer ska lösas.

Hos oss behöver man aldrig vara rädd för att ställa en dum fråga, vi månar om varandra och stöttar varandra.

Jag vill att alla ska trivas

Jag, Anette Andersson, anser som arbetsgivare att det är väldigt viktigt att ha en god arbetsmiljö och ”go känsla” i och för företaget så att alla trivs. Jag vill att alla ska uppleva arbetsglädje och yrkesstolthet, det är jätteviktigt.

Hur är det att arbeta i hemtjänsten?

Arbetet innebär att man har förmånen att möta andra människor som man annars troligen inte skulle mött. Man får möjlighet att höra andras livsöden, erfarenheter, upplevelser, tankar och önskemål.

De flesta av våra kunder är äldre som har drabbats av sjukdom eller någon funktionsnedsättning som gör att de behöver hjälp med vissa saker. En del kunder får flera besök per dag, upp till sex gånger per dag. Vi kör en hel del bil för att ta oss till våra kunder, men det finns också möjlighet att cykla till vissa kunder.

Det här hjälper vi till med

Hjälpen kan innebära personlig omvårdnad så som att i kundens hem hjälpa till med tandborstning, toalettbesök, ta fram frukost, diska, hålla snyggt och ta ut sopor, samt givetvis att prata med kunden.

Vi hjälper också till med att värma mat, diska, hålla rent, ta ut sopor, titta till kunden för att prata, säga god morgon, säga god natt, överlämna läkemedel och mycket mer.

Serviceinsatser och social tid

Vi utför även serviceinsatser när kunden beviljats hjälp av biståndshandläggare, så som att tvätta, städa, gå och handla. Ibland utför vi något som kallas ”social tid” och det innebär att en stund få ägna tiden bara till det som kunden själv vill. Vi ledsagar också vid behov till läkare, vårdcentral och frisör eller liknade om inte anhöriga har möjlighet till detta.

Ingen dag är den andra lik

Varje dag inträffar saker som innebär att beslut måste fattas och utmaningar måste lösas, var så säker. Det är en faktor som gör att arbetet är så stimulerande. Varje dag innebär möten med människor och oftast mycken tacksamhet och glädje.

Uppdrag med RUT-avdrag

Förutom hemtjänst kan vi som privat företag även utföra andra uppdrag där RUT-avdrag kan göras. Det kan vara städ, återkommande eller enstaka, flyttstädning, gräsklippning, rensa rabatter, skotta snö, räfsa löv eller annat som hör hus och trädgård till.