Primula logotyp

Hemtjänst

När du behöver hjälp i hemmet finns det två typer av tjänster att välja mellan:

  • hemtjänst som bistånd beviljat av Region Gotland, samma pris för alla som beviljats hemtjänst oavsett om det är privata utförare som utför hemtjänsten eller om det är regionen som utför den.
  • hemtjänst i form av ”hushållsnära tjänster”, sk RUT-tjänster, kostar 300:- per timme när RUT-avdraget är gjort.

Biståndsbeviljad och privat hemtjänst

För oss på Primula Hemtjänst & Städservice är det viktigt att du som kund känner dig trygg och nöjd. Därför gör vi vårt yttersta för att lyssna och ta hänsyn till dina önskemål så att vi kan utforma tjänsterna efter dina behov.

Vi jobbar med små team för att kunna bygga upp en nära relation med dig. Den person som du träffar oftast blir din egen kontaktperson.

Vår personal bär alltid sin namnskylt synlig med företagets logga på. Skulle ordinarie personal få förhinder, ringer vi i förväg så att du är förberedd på att någon annan kommer till din planerade insats.

Kontakta oss så kan vi tillsammans hitta en bra lösning för dig!

Hemtjänst med beviljat bistånd

Hemtjänst enligt biståndsbeslut innebär att Region Gotland fattar beslut utifrån dina behov av hjälp. Detta gäller personlig omvårdnad såsom hjälp med dusch, sängbäddning, personlig hygien, värma mat och/eller service som städning, tvätt och handel.

OBS! Avgiften för hemtjänst utförd av Region Gotland och privata utförare är den samma. Det kostar lika mycket/lika lite, oavsett vem man väljer. 

Biståndsbeslut

För att få ett beslut om bistånd ska du kontakta en biståndshandläggare vid Socialförvaltningen, kontaktuppgifter till deras mottagningsteam hittar du på www.gotland.se. Du kan ringa 0498-204969 eller skicka e-post till mottagningsteamet.sof@gotland.se

Privata hemtjänster

Privat hemtjänst, i form av ”hushållsnära tjänster”, innebär att du själv bestämmer hur mycket hjälp du vill ha och med vad. Om det handlar om ett fåtal timmar, (färre än sex timmar per månad), blir det dessutom billigare att köpa hemtjänst som privat ”hushållsnära tjänst” än hemtjänst med biståndsbeslut. Detta under förutsättning att du inte har utnyttjat mer än maxtaket för RUT-avdraget som idag ligger på 50.000:- per år och person. Hushållsnära tjänster är bland annat sådant som städ, fönsterputsning, tvätt, handel, gräsklippning, rabattrensning, lövräfsning, snöskottning eller matlagning.

Presenttips: Ge bort några timmars städning eller hjälp i trädgården till dina föräldrar!

Mer info om RUT och våra städtjänster ››