Primula logotyp

Städservice

Städservice privat

När du har svårt att hinna med hushållsarbetet kan det vara skönt att få hjälp med exempelvis städning, trädgård och tvätt. Vill du att vi ska komma en gång i veckan eller en gång i månaden? Med RUT-avdrag betalar du bara hälften av den totala kostnaden.

RUT–avdrag

RUT är en förkortning av Rengöring, Underhåll och Tvätt. Begreppet RUT-avdrag används för att beskriva möjligheten till skatteavdrag. Exempel på tjänster som omfattas av RUT är städning, matlagning och trädgårdsarbete. Avdrag ges enbart för arbetskostnad, inte för eventuella tillbehör eller material som behövs.  Tjänsterna måste utföras i eller vid din bostad.

Vi tar hand om pappersarbetet, du får en faktura där RUT är avdraget.

Du måste också uppfylla följande villkor:

  1. Du måste fylla minst 18 år det år du köper tjänsterna.
  2. Du måste vara obegränsat skatteskyldig i Sverige.

Du kan få upp till 50.000 kronor i skattereduktion, är ni två personer i samma hushåll upp till 100.000 kronor tillsammans. Du som kund betalar hälften av arbetskostnaden till oss, vi begär resten av ersättningen för vårt arbete från Skatteverket. Du får ett utdrag från Skatteverket när ett avdrag har begärts i ditt namn. Det ersatta beloppet kommer att stå förtryckt i din inkomstdeklaration.

Städservice hos företag​

Primula Hemtjänst & Städservice erbjuder allt från kontorsstädning till städning och tillsyn av boendeanläggningar. Vi har vana och erfarenhet av avsyningsstädning på turistanläggningar efter att gäst har bott i stuga, vårstädning av stugor inför uppstart på våren och av gäst beställd slutstädning.

Vi har checklistor som vi följer – en vårstädning innebär t.ex. en fullständig genomgång av stugan och vi garanterar nöjda kunder.

Självklart använder vi miljövänliga medel vid våra städuppdrag.

Intresseförfrågan Städservice