Primula logotyp

Arbetsro, arbetsglädje och framtidsplaner

Tiden läker alla sår säger man och det stämmer nog. Jag har återfått arbetsro och arbetsglädje så det känns underbart att jobba igen. Det rullar på som det ska, så bra att vi till och med är redo för att utöka på norra Gotland genom att bli valbara i ännu en socken, nämligen i Bunge. Planer finns även på att bli valbara i Visby inom snart igen.

På Primula känner vi stor glädje och tacksamhet för att våra kunder fortfarande känner stort förtroende för oss och det arbete vi utför. Hur ska man annars tolka de resultat vi fått i Socialstyrelsens undersökning som genomfördes under tidig höst?  Den går ut till alla som har hemtjänst i Sverige och alla äldre får svara på vad de tycker om sin hemtjänst.

Enligt den undersökningen anser hela 100% av de kunder som vi har på norra Gotland, att vi tar hänsyn till våra kunders egna åsikter och önskemål, att vi har ett bra bemötande, att våra kunder känner förtroende för oss. Hela 100% av de som svarade på undersökningen är sammantaget nöjd med den hemtjänst man får av oss, 94 % anser att vi utför våra arbetsuppgifter bra. Det är ett otroligt bra resultat som vi är mycket glada för men vi måste hela tiden jobba för att bibehålla detta resultat. I Visby var resultaten aningen lägre, men ändå bra.

Vi har dock fortfarande en del att jobba på och det handlar om våra kunders uppfattning om att ha möjlighet att påverka den tid när vi kommer och vi måste bli bättre på att meddela om vi inte kommer på den tid vi sagt att vi ska komma.

 

Planeringsdagar på Hallfreda Hotell

Vi har under oktober genomfört två planeringsdagar. Dessa genomfördes på fina Hallfreda Hotel i Barlingbo i deras härliga lokaler. Solen sken gott utomhus, men vinden ven kring knutarna så det var gott att få vistas inomhus. Dagarna blev väldigt kreativa och vi hade gott om tid för att gå igenom saker och ting ordentligt. Det fanns tid för reflektion, diskussioner och samtal. Vi provade även på något nytt, att dansa zumba. Det var verkligen inte lätt, men väldigt roligt. Givetvis, som sig bör, på planeringsdagar var det middag på kvällen och övernattning på härliga Hallfreda. Vi avslutade våra planeringsdagar, dag två, med studiebesök på Tingsbrogården i Bro. Förutom att titta runt fick vi en liten föreläsning om demens av två duktiga Silviasystrar. Tingsbrogården är ett härligt ställe, man känner lugnet direkt när man kommer inför dörren så man blir inte förvånad över att de rankas som bästa boende på Gotland år 2018.

Hemma, i vardagen, hade vi våra underbara vikarier som höll ställningarna. Vilket gäng, vilken trygghet. Nästa gång blir det deras tur att få åka på planeringsdagar.

Nu pågår planering inför stundande julfest för våra kunder.

 

 

 

2 svar

  1. Hur fick du tillbaka arbetsglädjen? Själv har jag förlorat min och vet inte hur den ska kunna komma tillbaka.

    1. Hej Marianne
      Förlåt att jag inte svarat. (Lite kass på FB-tekniken tydligen). Att återfå arbetsglädjen handlar, för min del om att inte ge upp, att fortsätta med det jag tror på, tillåta sig att vila när det går mindre bra och motståndet är stort, sen på’t igen. Låter kanske hurtigt, men jag tror att det är så jag gör. Hur har det gått för dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *