Primula logotyp

En riktigt go och glad midsommar!

Vi på Primula vill önska alla en riktigt go och glad midsommar!

Nu har vi festat och firat i flera dagar med silltallrik, hembakat bröd, svagdricka och en liten nubbe för den som ville ha det.

Själklart har det varit mycket planerande och stohej före. Inget och ingen fick ju glömmas bort. Det är mycket arbete inför en fest, men belöningen låter inte vänta på sig. Den glädje och värme som känns i den gemnskap som blir i en sammankomst människor emellan är den bästa lön man kan få.

Idag, på midsommardagen, när jag sitter hemma och skriver, njuter jag av lugnet som har infunnit sig, en känsla av stillhet, värme och glädje fyller mig. En känsla som jag verkligen önskar att alla kan få känna och njuta av. En och annan i personalstyrkan har gått på semester och det är de så väl värda, jag önskar dem sol, lite regn, (för det behöver vi det oxå ibland), vila och en härlig återhämtning. Andra får gneta på lite till innan det är dags för ledighet.

 

 

Midsommar är liksom julen en tid för eftertanke, en vändpunkt liksom. Vid jul vet man att det går mot ljusare tider och vid midsommar vet man, även om man inte vill tänka på det, att vi går mot mörkare tider. Usch, det låter hemskt. Kortare ljusa dagar, eller färre ljusa timmar på dygnet menar jag förståss. Det är så viktigt att ta sig tid, även om det är svårt. Tiden har en tendens att bara rusa fram och allt fortare dessutom. Själv försöker jag fånga den när de går och är möjligt. Jag drar mig heller inte för att stjäla tillfällen! Är till och med lite stolt detta.

Till exempel njuter jag så mycket jag bara orkar av den fantastiska prakt av blommor som finns nu. Som när jag kör till och från jobbet, hela hav/åkrar med klarröd vallmo, vissa med blåklint insprängda, all blåeld längs vägen,  de knallgula rapsfälten som var nyligen. Jag försöker verkligen njuta och koppla av när jag kör, vilket jag har förstått att även flera i personalen gör och ibland stannar för att fånga det vackra på en bild som ofta läggs ut på vår Facebook-sida. Det gläder mig.

Den tid som egentligen ska vara vår arbetsplatsträff använder vi till att bjuda alla våra kunder och anhöriga till samvaro med lite mat, kaffe och tårta givetvis, lotteri och någon underhållning.

På norra Gotland samlades vi i Boge byggdegård. Ett hus väldigt vackert beläget i en trädgård där vi fick njuta av den underbara doften som bara en jasmin kan ge ifrån sig. Efter en välkomstdrink i trädgården och ett litet äventyr med en utomhushiss som till att börja med inte ville fungera, gick vi in och avnjöt en silltallrik, hembakat bröd, svagdricka och en liten nubbe för den som ville ha. Vi sjöng och njöt av den goda maten tillsammans. Lotteri med många vinster, sedan kaffe med en god tårta där till och dragspelsmusik av Nisse.

Personalen hade med egen hemkokt fläderblomssaft, hembakat bröd, och en hembakad jordgubbstårta. Färsk potatis och jordgubbar från Bärgården i Källunge.

För våra kunder i Visby hade vi dukat upp långbord med vita linnedukar på i Tallunden.  Lika fin silltallrik och jordgubbstårta serverades där. Där hade vi underhållning av Ulla som hade gitarren med och vi sjöng tillsammans så gott vi kunde från vårt egna sånghäfte. Självklart ett lotteri med många vinster.

 

Från djupet av mitt hjärta vill jag tacka all den fantastiska personal som jobbar på Primula. Ni har gjort ett toppenjobb med två mycket lyckade dagar för fest och gemenskap. Jag är så stolt!

Jag vill även tacka alla kunder som deltog, likaså våra anhöriga som kom. Tack även till Nisse och Ulla som underhöll och gjorde festen ännu härligare.

Nu stundar förhoppningsvis en skön sommar med avkoppling för de som är lediga och ett lagom tempo för de som måste jobba och hålla ställningarna tills alla är åter igen.

Tack alla!

Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *