Primula logotyp

Nya RUT-regler

Låt oss hoppas att riksdagen inte försämrar RUT-avdragen mer än de förslag som redan ligger. Rätten till avdrag för matlagning och rengöring av pool kommer bland annat att ta bort, och detta kan man väl leva utan. På skatteverkets sida kan man läsa mer om de förändringar som troligen träder i kraft på nyåret. De förändringar som föreslås kommer inte att påverka de som har mest nytta av RUT-avdraget, det vill säga bland annat de äldre personer som tar lite hjälp för att städa i sina hem när de inte längre orkar på samma sätt som tidigare.

I dagarna har jag både som vd för mitt hemtjänst och städföretag och som städare fått ta del av den lättnad, glädje och stora tacksamhet som vi kan bidra med, tack vare RUT-avdraget. Jag fick julstäda och göra det fint och trivsamt hos en gammal man, 95 år och änkling sedan 10 år tillbaka. Han ansåg sig inte längre klara av att klättra på stolar för att komma åt att tvätta köksluckor, han hade länge funderat på hur hans kopparkittlar ovanpå köksskåpen såg ut. Han orkade inte heller ligga på knä för att kunna skura under badkaret tex.

Hans tacksamhet och glädje gick inte att ta miste på efter utfört värv. Han bjöd på äkta kok-kaffe, wienerbröd och kjesarkronor, inköpta på bageriet i byn. En stund av frid i köket tillsammans där han bjöd på kaffe och jag på min tid. Vi tände även tre ljus i adventsstaken, som han inte vågat gjort tidigare utifall han skulle glömma dessa, men nu njöt vi tillsammans.

Det är med stor glädje jag tar till mig nyheten om att RUT-uppdragen till och med föreslås utvidgas, enligt en promemoria som Finansdepartementet har lämnat in idag. Låt oss innerligen hoppas att det blir så. Nu ser jag fram emot en härlig vår med många städuppdrag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *