Primula logotyp

Äntligen – är sommar över och slut!

Får man säga så? Jag gör i alla fall det, även om det har varit en fin sommar om man nu anser att det är ”fint” att solen lyser varje dag. Självklart har den varit fin på andra sätt också, jag har haft semester, jag har badat och jag har träffat barn och barnbarn.

Men på Primula har det har varit lite skakigt och oroligt. Det har varit en tuff sommar. Väldigt svårt rekryteringsläge, knappt någon som ens sökte våra sommarvikariat. Förutom de få som sökte får man alltid räkna med något avhopp, så även denna sommar. Men vi har klarat det, även om jag vet att det har kostat på. Alla har fått sin semester, i stort sett så som man önskat den, men de som har arbetat har fått arbeta  mer än vanligt. Räddningen för oss på Primula har varit våra pensionärer! Med lite lock och pock ställde fyra pensionärer upp, två i Visby och två på norra Gotland. Tack å lov för dem!

En extra utmaning för oss uppstod när två andra hemtjänstföretag valde att lägga ner sin verksamhet i Visby och 56 kunder skulle välja om och få en ny hemtjänstutförare. Hos oss på Primula hade vi egentligen stopp för att ta emot fler kunder, men i detta läge kände jag att vi måste försöka hjälpa till. Vi fick 18 nya kunder! På två dagar! Nu rullar allt på och det går nästan bättre än förväntat.

 

Knäckt, nej då inte än.

Det här har inneburit att vi har snabbt blivit större i Visby. Vi håller på att växa ur våra nuvarande lokaler i Visby, det börjar bli trångt där. Vi är många som får trägnas på liten yta och det är många kunder och anhöriga att hålla reda på.

För utom detta, apodoser, ledsagningstider till läkare, tandläkare, frisör eller fotvård, nycklar, scheman och signeringslistor, socker i kaffet eller inte, ost på mackan eller inte, osv osv. Ja, detta är vårt jobb, men ibland blir det lite mycket att hålla reda på.

Så därför håller vi nu på att omgruppera oss i Visby. Vi ska bli tre grupper i stället för två för att bli färre personal som arbetar med färre kunder i varje grupp.

Vi har jobbat hårt med rekrytering och flera nya medarbetare är på väg in nu.

 

Det är inte bara i Visby det händer grejer. Vi har nu fått vår första hemtjänstkund på Fårö, så nu täcker vi verkligen hela norra Gotland.

Sommartårta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *