Primula logotyp
Plåster på arm

Det är klart att det är Självklart!

Första sprutan vaccin är nu tagen för min egen del. Det känns bara bra och äntligen har vaccineringen kommit igång på riktigt. Kan detta lilla ”putt i armen” hjälpa, så är det självklart att jag vill hjälpa till.

Jag ska dock erkänna att jag tidigare varit en av dem som varit skeptisk till vaccineringar och jag har aldrig tidigare tagit ett vaccin mot de årliga influensorna. Men det är ju lätt att vara kaxig om man är frisk för övrigt. Nu är det något annat och jag har kommit på andra tankar, självklart måste man hjälpa till om det kan bidra till att stoppa denna pandemi.

Plåster på arm

 

Här på Gotland har vaccineringar kommit igång för våra äldre och det har gått väldigt snabbt. Vi inom hemtjänsten hade inte räknat med att stå på tur för vaccinering än på några veckor, men redan för två veckor sedan fick vi personal börja boka tider för vaccinering, samtidigt pågår för bokning för alla våra äldre som har hemtjänst, oavsett om man har privat eller kommunal hemtjänst. Alla erbjuds att boka tider.

De tider som erbjuds för våra gamla är oftast på kvällen och man måste ta sig till sin vårdcentral. Det är inte alltid så enkelt, om man inte kan ta sig själv, inte har anhöriga som kan eller hinner, men då kan hemtjänsten hjälpa till om vi bara räcker till och hinner med.

Längtan efter att få stopp på denna pandemi och om möjligt få återgå till ”det gamla vanliga” är stor. Det märks genom allas goda vilja att hjälpa till och lösa logistiken, hjälpa till med bokningar och att hjälpa till med skjuts till vårdcentraler av anhöriga.

Det känns så otroligt gott när alla kämpar för samma mål – att få stopp på pandemin – så klart!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *