Primula logotyp

Ingen kunde väl tro…

Samtidigt som oron har funnits där hela tiden, så ville man inte tro att covid19 skulle ta ny fart igen. Att detta hemska virus skulle kunna lura oss igen och ta oss alla i sitt grepp ännu en gång. Sommaren och hösten har varit skapligt lugna och man har kopplat av något lite. Det var till och med en liten tid då vi hade förhoppningar om att få ta av munskydden, men detta hann vi aldrig få uppleva, varken kunder eller medarbetare. Det blev snarare tvärt om, behåll munskydden på!

Det viktigaste vi kan göra är att vaccinera oss alla. Det gör vi också. Vi ser till att ta vår dos tre och vi hjälper våra kunder att boka och komma till vårdcentral för att alla som kan ska få sitt vaccin. Restriktioner om stor försiktighet vid förkylningssymtom kvarstår vilket innebär behov av många medarbetare som kan byta pass och ställa om, hela tiden. Det händer ofta att vi får flytta om i vårt planerade schema. Jag är verkligen tacksam för alla medarbetares stora flexibilitet och fantastiska vilja till att ställa upp och hjälpa varandra. Lika tacksam är jag för våra kunders förståelse för allt fixande och trixande för att få till alla insatser. Än så länge har vi inte behövt ställa in eller avboka någon insats, vilket vi är väldigt stolta för.

En avbokning har vi dock tvingats göra och det är den planerade julfesten som vi hade tänkt genomföra för våra kunder, både på norra Gotland och i Visby. Bara på några veckor ändrade sig förutsättningarna i samhället snabbt och vi tog beslut om att avboka julfesten. Så lokal och planerad underhållning fick avbokas. Väldigt sorgligt och trist, men vi vill inte ta några risker och absolut inte bidra till risk för smittspridning.

Vi gav dock inte upp för det, utan ställde snabbt om och planerade om för att bjuda på en jultallrik i kundens hem i stället. Vi upprepade förra årets succé och tog tillvara de erfarenheter vi fick då. Så 185 jultallrikar beställdes hos Bungehallen i Fårösund. Dessa hämtades i två omgångar och levererades ut under dagarna två.

Min härliga mor bidrog med nygräddade saffransbullar och mandelmusslor. Alla hemtjänstkunder fick en jultallrik levererad hem och de som så önskade fick äta den i sällskap av personal. Alla fick även en liten julpåse med en julmust, en liten julklapp, hembakad saffransbulle och julkaka samt några julgodis.

Så här fint dukat var det hemma hos en av våra kunder. Jultallrikarna var verkligen fina, Bungehallen har gjort ett toppen-jobb och vi är så tacksamma för samarbetet.

Detta tokiga år går mot sitt slut och vi vill önska alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *