Primula logotyp

Inte bara ledsen, nej sårad och förbannad!

Min kritik av Erik Franssons ledare i GT fortsätter. I ledaren den 1 mars tar Erik Fransson ändå priset angående sakfel, okunskap eller illvilja vad gäller privata utförare inom LSS och hemtjänst. Som privat utförare av hemtjänst vill jag bemöta några av Erik Franssons ”fake news”.

Eriks påstående om att privata utförare sänder sin faktura till regionen för de sjuklönekostnader man haft är ju skrattretande! Vad gäller hemtjänsten får man sannerligen klara av sina egna sjuklönekostnader. Lika illa är påståendet att vi privata utförare kan ringa regionen för att regionens personal sen går in som sjukvikarie hos oss i privat hemtjänst. Detta är inte sant! Varifrån kommer dessa uppgifter?

Erik skriver vidare att privata utförare inom hemtjänsten får erbjuda sina kunder tjänster med sk RUT-uppdrag. Ja det är helt riktigt och enligt lagen; läs Kommunallagen 1991:900 kap 2 §7 och 2017:725 och Lagen om valfrihet.

Hela ledaren införd den 1 mars är så full av fel och missvisande information att jag blir mörkrädd. Detta påminner om ”fake news” som förekommer i andra delar i välden, något som jag hade hoppats slippa här hos oss!

Att vara privat utförare för någon av våra välfärdstjänster innebär väldigt mycket jobb, engagemang, mod och tålamod. Oftast investeras privata pengar, så som inteckning av hus för att kunna få lån vid uppstart till exempel. Man investerar egna pengar, lust och tid.

Mina arbetsdagar varar oftast mellan 10–14 timmar, jag försöker vara lite ledig när det är helg, men jag måste, varje dag, vara nåbar mellan 07.00–22.00! Jo, jag har valt detta själv och ja, jag älskar mitt jobb och vet att jag gör ett bra jobb. Men att ta emot spott och spe, det uppskattar jag inte Erik Fransson.

Anette Andersson, VD, Primula Hemtjänst & Städservice

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *